sobota, 14 kwietnia 2012

Wiosenne babeczki!


Wiosną wszystko jest bardziej kolorowe, więc i babeczki nie mogą tu być wyjątkiem:) Tym razem, nie porywając się na eksperymenty, zrobiłyśmy je na  naszym sprawdzonym biszkopcikowym przepisie.



 I właściwie ten "biszkopcik" to jedyna wspólna cecha naszego stada muffinek. Każda jest inna, co jest efektem twórczego transu. Batony, cukierki, wiórki czekoladowe, kokos, kakao, migdały topiona czekolada, galaretki, kremy z alkoholem i bez, czekoladowe, śmietankowe, krówkowe... Uff.




Aaa i soda oczyszczona z mydłem. Bo niebieski barwnik = trwale smerfne ręce, więc lepiej zakładajcie rękawiczki;))




 
Wszystkie są uśmiechnięte, radosne i śmiało pozują do zdjęć. A smakują? Słodko, kremowo i delikatnie. Me gusta!:)












I jeszcze przekrój anatomiczny:


16 komentarzy:

  1. na widok tych babeczek po prostu się uśmiecham, żołądek również :)
    pozdrawiam,
    Szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. a co to za batonik mają w środku? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. oo ja, arcydzieło! znajdzie się jedna dla mnie? :) aż szkoda jeść ;]

    OdpowiedzUsuń
  4. Kolorowy zawrót głowy:) Aż szkoda ich jeść..:P

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaaaa!!! Najlepsze!! już się pakuję i do was jadę ;]

    OdpowiedzUsuń
  6. takie tęczowe kolory skutecznie zachęcają do jedzenia!

    OdpowiedzUsuń
  7. Biorę tą z batonikiem na wierzchu :D

    OdpowiedzUsuń
  8. zapraszam do mnie na konkurs:
    http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2012/04/konkurs-z-premium-rosa.html

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetny mają przekrój. Każda piękna i na pewno pyszna;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Piękne, kolorowe, wiosenne babeczki. Każda ma coś w sobie i na pewno wszystkie są nieziemsko pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Serdecznie zapraszamy na castingi do nowego programu

    kulinarnego MasterChef w tvn

    W linku informacja o programie:

    http://www.tvn.pl/showbiz/kultowy-show-kulinarny-na-antenie-tvn-zglos-sie,47571,934.html


    Pozdrawiamy,

    Redakcja,
    MasterChef
    masterchef@tvn.pl

    OdpowiedzUsuń